Een dakkapel is een fijne toevoeging voor uw verdieping

Binnen één week een volledig afgewerkte dakkapel op uw woning waardoor u in één of misschien wel twee kamers een aantal heerlijke vierkante meters extra verkrijgt. Het is écht eenvoudiger dan het lijkt!

1. Omgevingsvergunningscheck

Doe de omgevingsvergunningscheck bij uw Gemeente om te zien of voor het plaatsen van uw dakkapel een omgevingsvergunning benodigd is.

2. Benodigd tekenwerk

Wanneer uit de omgevingsvergunningscheck blijkt dat u een omgevingsvergunning nodig hebt, zal de Gemeente vragen om bouwtekeningen.

Voor een dakkapel zullen dit relatief eenvoudig tekeningen zijn die ook door Bouwvergunning Haarlem geleverd kunnen worden. Meer informatie over hoe wij te werk gaan vindt u hier.

3. Constructieberekeningen

Het kán zijn dat de gemeente niet alleen bouwkundige, maar ook constructieve tekeningen- en berekeningen aangeleverd wilt zien.

Hiervoor kunt u eenvoudig een constructeur inschakelen. Aan de hand van de door Bouwvergunning Haarlem aangeleverde bouwtekeningen kan de constructeur zijn berekening maken.

4. Kies uw aannemer

Anders dan bij een dakopbouw, is het bij het plaatsen van een dakkapel wél aan te raden voor een prefab uitvoering te kiezen.

De bedrijven die gespecialiseert zijn in deze prefab dakkapellen zijn vaak veel goedkoper dan reguliere aannemers. Houdt uw ogen open in de buurt en zie eens of u een prefab dakkapel geplaatst ziet worden en vraag eens of u een kijkje mag nemen om te zien of de kwaliteit u bevalt!