Spannend, een extra verdieping! Maar wat komt er kijken bij een dakopbouw?

Heerlijk, al die extra vierkante meters! Met een dakopbouw krijgt u al snel twee extra slaapkamers en misschien wel een badkamer erbij! Maar hoe gaat dat nou allemaal in zijn werk?

1. Omgevingsvergunning

Waar het bij een aanbouw of een dakkapel wel eens twijfelachtig is of een omgevingsvergunning benodigd is, is er bij een dakopbouw geen twijfel mogelijk.

Voor een dakopbouw is altijd een omgevingsvergunning nodig. Dit betekent ook het aanleveren van de benodige bouwkundige tekeningen en constructie berekeningen

2. Benodigd tekenwerk

Voor het plaatsen van een dakopbouw is een omgevingsvergunning vereist. De gemeente verzoekt u om het benodige tekenwerk aan te leveren. Dit tekenwerk bestaat over het algemeen uit de bestaande- en de nieuwe situatie + informatie omtrent ventilatie en materiaalgebruik.

Bouwvergunning Haarlem kunt u voorzien van het benodigde tekenwerk. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Klik dan hier.

3. Constructieberekeningen

Voor het plaatsen van een dakopbouw zijn niet alleen bouwkundige tekeningen, maar ook constructie tekeningen- en berekeningen benodigd.

Deze toetsen of de bestaande fundering de extra druk van de dakopbouw aan kan, én geeft voorschriften voor de aannemer over het toepassen van constructieve elementen. De constructieberekeningen kunnen door een constructeur worden gemaakt aan de hand van de bouwkundige tekeningen en worden vaak door de opdrachtgever zelf aangeleverd.

4. Kies uw aannemer

Er zijn veel aannemers in de omgevings Haarlem die ervaring hebben met het plaatsen van een dakopbouw. De ene doet het prefab, de ander maakt de dakopbouw in het werk. Het maakt qua snelheid en overlast écht niet uit of je het nou prefab of in het werk maakt.

Kijk dus vooral goed naar de kwaliteit van bouwen, vergelijk offertes en vraag om referenties.